Продажба и дистрибуција на домашни производи со врвен квалитет

Одберете од нашите деликатеси

100% домашно

без адитиви или вештачки бои по традиционални рецепти

За нас

Сите производи се природни, со богат и уникатен вкус, најчесто правени по стари рецепти пренесувани од колено на колено, но понекогаш се и резултат на вешто експериментирање на наши луѓе посветени на правење кулинарски чуда од локални состојки.

БАКАЛНИЦА е Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители. Сите производи се природни, со богат и уникатен вкус, најчесто правени по стари рецепти пренесувани од колено на колено, но понекогаш се и резултат на вешто експериментирање на наши луѓе посветени на правење кулинарски чуда од локални состојки.

Повеќе...

Од нашиот блог

Сланината на Гаврилоски ѝ донесе на Македонија уште едно злато

Сланинијадата во Качарево (Панчево, Република Србија) има статус на светска гастрономска манифестација затоа што на неа својата сланина ја изложуваат производители од сите краеви на светот. Така посетителите можат да пробаат сланина од Кина, Франција, Германија, Америка, Португалија, Романија, како и од сите земји во регионот.

Семејството Стојчески со своите производи од тартуфи „слета“ во Слоу фуд салонот

Од обичен муабет со еден пријател, до куќа секојдневно исполнета со мирисот на тартуфите, а со време и со сѐ поголем број вкусни производи со тартуфи, Сашо Стојчески го најде својот нов животен повик - собирач на тартуфи

Страшко Милошевски: ем актер, ем гурман, ем производител, ем планинар…

Овој познат пробиштипски актер, работната кариера ја почнал како рудар, потоа се пробал и се пробил како актер-аматер, а откако дипломирал на Драмската академија во Скопје, и како професионален актер чиј фах е поетскиот театар. Kога станува збор за гурманлук, вреди да се споменат неговите производи: оцет од диви јаболка и модри сливи и слаткото од лути пиперки, познато како „Ем луто, ем слатко“.

Контактирајте нѐ

Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители.

Телефон:

+389 75 457 790

Loading
Вашата порака е успешно испратена. Ви благодариме!