За гурмани и луѓе со префинет вкус.

Сланинијадата во Качарево (Панчево, Република Србија) има статус на светска гастрономска манифестација затоа што на неа својата сланина ја изложуваат производители од сите краеви на светот. Така посетителите можат да пробаат сланина од Кина, Франција, Германија, Америка, Португалија, Романија, како и од сите земји во регионот.

Прочитај повеќе...

Од обичен муабет со еден пријател, до куќа секојдневно исполнета со мирисот на тартуфите, а со време и со сѐ поголем број вкусни производи со тартуфи, Сашо Стојчески го најде својот нов животен повик - собирач на тартуфи

Прочитај повеќе...

Овој познат пробиштипски актер, работната кариера ја почнал како рудар, потоа се пробал и се пробил како актер-аматер, а откако дипломирал на Драмската академија во Скопје, и како професионален актер чиј фах е поетскиот театар. Kога станува збор за гурманлук, вреди да се споменат неговите производи: оцет од диви јаболка и модри сливи и слаткото од лути пиперки, познато како „Ем луто, ем слатко“.

Прочитај повеќе...