За гурмани и луѓе со префинет вкус.

Со ноќната берба на Темјаниката наменета за нивната „Темјаника Стелар“, викендов што измина, винаријата „Ерос“ ја започна бербата на грозјето од реколтата 2020. Нивната филозофија за преточување на ѕвездите во шишињата вино е пионерски чекор кај нас.

Прочитај повеќе...

Откако постои векот и светот постои грозјето и виното. Македонија има одлично поднебје за производство на најразлични квалитетни вина. Тоа докажува дека на овие простори се негува и винската култура. Дека постои винска култура на овие простори потврдија производители на вино од целата држава кои ги изложија своите производи на првиот „Боемски вински салон“.

Прочитај повеќе...