Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 Кошничка
 
 
 
Пита мешан кашкавал
 
 
 
 

Пита мешан кашкавал

 

Кашкавалот е рачно изработен, по традиционален стар начин, каде што рачно се меси и рачно се превртуваат калапите. Се користи исклучиво сурово млеко, без пастеризација и без додавање на било какви адитиви и конзерванси. Зреан е три месеци.

Не е премачкуван со восок или парафин.
Стоката паси во атар на село Дихово, во чиста средина, на надморска висина од 850 до 900 метри.

Пакување кеса, вакум
Тежина пита од 1,3 до1,8 кг
Производител Игор Поповски, од сопствена фарма село Дихово, Битола
Рок на траење 3 до 6 месеци

Цената е 450ден/кг, а крајната цена зависи од големината на питата ( од 1,3 до 1,8 кг)


 
 
450Ден
 
 
 
 
 
 
 

You may also like: