“OLD WINE & FRIENDS IMPROVE WITH AGE”

 
 
 

Our wines

 
 
 
 
Мерло Барик
 
 
 
 
 

Мерло со мистично темно рубин боја и изразена глицеролска густина. Раскошно, повикувачко буке од ароми на згмечени вишни и боровници и компот од брусница со дискретен мирис на печени костени. Полно, развиено тело со заокружени меки танини и изразена свежина следена од силен овошно – зачински вкус кој трае долго и инспирира.

 
950Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Домашно мешано мезе
 
 
 
 
 

Тенко сечени 4 типа на чадени свински производи : печеница, врат, бут и сланина (панцета).

Во процесот на обработка на месото не се користени адитиви освен сол. Целиот процес на припремање, чадење и сушење е според традиционален рецепт и трае околу 2 месеци.

 
 
600Ден
 
399Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пита мешан кашкавал
 
 
 
 
 

Кашкавалот е рачно изработен, по традиционален стар начин, каде што рачно се меси и рачно се превртуваат калапите. Се користи исклучиво сурово млеко, без пастеризација и без додавање на било какви адитиви и конзерванси. Зреан е три месеци.

Не е премачкуван со восок или парафин.
Стоката паси во атар на село Дихово, во чиста средина, на надморска висина од 850 до 900 метри.

 
450Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Шардоне Смолник
 
 
 
 
 

Шардоне Смолник има уникатен микс на ароми на тропско овошје, ананас, диња и банана. Најдобро е да го пиете со паста и мисиркино месо.

 
270Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Темјаника Голд
 
 
 
 
 

Темјаника Голд- суво бело вино од Тиквешкото виногорие. Виното има ароми на бозел, дива праска и круша Препорачуваме да го пиете со пилешко месо и десерти

 
270Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мими Куве 0,75
 
 
 
 
 

Совршен бленд на ароми и изразито зеленкасто златна боја на секојдневно вино во кое се ужива

Се послужува на температура од 10 до 12 степни. Може да се комбинира со пилешко месо, риба, зеленчук, печурки и сл.

 
150Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Темјаника Захарчев 0,75
 
 
 
 
 

Темјаниката е сорта грозје што нема точно утврдено и познато потекло, а се претпоставува дека потекнува од Блискиот Исток. Претставува една од најстарите и најраспросраени сорти во светот, а во Македонија е најзастапена во Тиквешијата. Сортата го добила името од изразениот мирис на мајчина душица, односно темјан.

 
270Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Розе Ева Станушина
 
 
 
 
 

Суво вино произведено по технологија на бели вина, со контролирана ферментација, од стара македонска автохтона сорта Станушина, типична само за Тиквешкиот регион. 3 месеци одлежана на фин талог.

 
180Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Темјаника Stellar 0,75l
 
 
 
 
 

Нефилтрирано суво бело вино од сортата Темјаника, берено навечер, 3 месеци одлежано на фин талог. Овој начин на производство помага во зачувување и концентрирање на аромите и вкусовите во виното. Берењето навечер резултира со поголема комплексност на аромите, свежина и траење на вкусот.

 
250Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Екстра девствено маслиново масло со вкус на црн тартуф
 
 
 
 
 

Екстра девствено маслиново масло со вкус на црн тартуф

 
500Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Екстра девствено маслиново масло со вкус на бел тартуф
 
 
 
 
 

Екстра девствено маслиново масло со вкус на бел тартуф

 
600Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Маџун Захарчев
 
 
 
 
 

Традиционален тиквешки производ добиен со концентрирање на гроздовата шира. Изобилува со минерали, природни шеќери, антиоксиданси, од кои најпознат е ресвератролот и се препорачува за зајакнување на имунолошкиот систем кај деца и возрасни.

 
400Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Маџун Ерос
 
 
 
 
 

Традиционален тиквешки производ добиен со концентрирање на гроздовата шира. Изобилува со минерали, природни шеќери, антиоксиданси, од кои најпознат е ресвератролот и се препорачува за зајакнување на имунолошкиот систем кај деца и возрасни.

 
400Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Премиум Маџун Дивинум
 
 
 
 
 

Традиционален тиквешки производ добиен со концентрирање на гроздовата шира. Изобилува со минерали, природни шеќери, антиоксиданси, од кои најпознат е ресвератролот и се препорачува за зајакнување на имунолошкиот систем кај деца и возрасни.

 
570Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Маџун Пешков
 
 
 
 
 

Традиционален тиквешки производ добиен со концентрирање на гроздовата шира. Изобилува со минерали, природни шеќери, антиоксиданси, од кои најпознат е ресвератролот и се препорачува за зајакнување на имунолошкиот систем кај деца и возрасни.

 
400Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Домашно р’жано интегрално брашно
 
 
 
 
 

Брашното е добиено од р’ж

Мелено на камен, брашното е со висок квалитет и е идеално за правење домашен леб..

 
190Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Путер со тартуфи
 
 
 
 
 

Црн летен тартуф ( tuber aestivum) 30% и путер 70%.
Путерот со тартуфи е лесен начин да го збогатите секое јадење со автентичен вкус на тартуфи. Се користи со тестенини , јајца, рижото, пуканки, а може и на леб.

 
500Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Овчо сирење
 
 
 
 
 

Сирењето е рачно изработен, по традиционален стар начин.. Се користи исклучиво сурово млеко, без пастеризација и без додавање на било какви адитиви и конзерванси.

Стоката паси во атар на село Дихово, во чиста средина, на надморска висина од 850 до 900 метри.

 
350Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мешано сирење
 
 
 
 
 

Сирењето е рачно изработен, по традиционален стар начин.. Се користи исклучиво сурово млеко, без пастеризација и без додавање на било какви адитиви и конзерванси.

Стоката паси во атар на село Дихово, во чиста средина, на надморска висина од 850 до 900 метри.

 
300Ден
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мед со тартуфи
 
 
 
 
 

Органски мед со црн летен тартуф ( tuber aestivum), кој дава посебен преубав мирис и вкус. Тартуфите се нарендани во мед и во таква форма се одлични за подолготрајна употреба, бидејќи медот е природен конзерванс.

 
1000Ден