Каберне Совињон Картал

100% Каберне Совињон со рубин црвена боја. Интензивен, чист мирис на цреши, боровинки и шумски плодови. Свилена текструра со заокружени меки танини и послевкус кој се памти. Се служи на температура од 16 до 180С. Најдобар е во комбинација со свинско месо, јагнешко, телешки котлети, дивеч и одзреано сирење.

Цена: 300.0 мкд

Опис на производот:

Вид Црвено суво

Сорта Каберне Совињон

Име Каберне Совињон 0,75


Берба 2017

Алкохол 13,5 %

Серија 4000 шишиња


Винарија Картал

Контактирајте нѐ

Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители.

Телефон:

+389 75 457 790

Loading
Вашата порака е успешно испратена. Ви благодариме!