Мерло Барик

Мерло со мистично темно рубин боја и изразена глицеролска густина. Раскошно, повикувачко буке од ароми на згмечени вишни и боровници и компот од брусница со дискретен мирис на печени костени. Полно, развиено тело со заокружени меки танини и изразена свежина следена од силен овошно – зачински вкус кој трае долго и инспирира.

Цена: 950.0 мкд

Опис на производот:

Зреено 12 месеци во нови дабови буриња

Вид Црвено суво

Сорта Мерло

Име Мерло Барик 0,75


Берба 2018

Алкохол 15 %

Серија 2000 шишиња


Винарија Винарија Картал

Контактирајте нѐ

Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители.

Телефон:

+389 75 457 790

Loading
Вашата порака е успешно испратена. Ви благодариме!