Розе Ева Станушина

Суво вино произведено по технологија на бели вина, со контролирана ферментација, од стара македонска автохтона сорта Станушина, типична само за Тиквешкиот регион. 3 месеци одлежана на фин талог.

Цена: 180.0 мкд

Опис на производот:

Препорачана температура на служење за вина од оваа сорта е од 10 до 16оС .

Вкусот се карактеризира со впечатлива овошна блажина што го прави ова вино извонредно добро за консумирање со бели и жолти сирења, јаткасто овошје и слатки.

Вид: Розе Суво
Сорта: Станушина
Име:: Розе Ева 0,75
Берба: 2018
Алкохол: 12,5 %
Винарија: Ерос

Контактирајте нѐ

Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители.

Телефон:

+389 75 457 790

Loading
Вашата порака е успешно испратена. Ви благодариме!