Станушина Ерос

Лесно пивливо суво црвено вино добиено од истоимената стара македонска автохтона сорта Станушина, типична само за Тиквешкиот регион. Се одликува со интензивни ароми на шумски овошја и добро избалансирана свежина. Мацерацијата е во времетраење од 24 дена.

Цена: 180.0 мкд

Опис на производот:

Препорачана температура на служење за вина од оваа сорта е од 10 до 16оС Вкусот се карактеризира со впечатлива овошна блажина што го прави ова вино извонредно добро за консумирање со бели и жолти сирења, јаткасто овошје и слатки. Вид: Розе Суво Сорта: Станушина Име: Станушина 0,75 Берба: 2019 Алкохол: 12 % Винарија: Ерос

Контактирајте нѐ

Е-продавница каде што на едно место можете да најдете млечни и месни производи, вина и деликатеси произведени на традиционален начин во домашни услови од мали домашни производители.

Телефон:

+389 75 457 790

Loading
Вашата порака е успешно испратена. Ви благодариме!