Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 Кошничка
 
 
 
Розе Ева Станушина
 
 
 
 

Розе Ева Станушина

 

Суво вино произведено по технологија на бели вина, со контролирана ферментација, од стара македонска автохтона сорта Станушина, типична само за Тиквешкиот регион. 3 месеци одлежана на фин талог.

Препорачана температура на служење за вина од оваа сорта е од 10 до 16оС .

Вкусот се карактеризира со впечатлива овошна блажина што го прави ова вино извонредно добро за консумирање со бели и жолти сирења, јаткасто овошје и слатки.

Вид: Розе Суво
Сорта: Станушина
Име:: Розе Ева 0,75
Берба: 2018
Алкохол: 12,5 %
Винарија: Ерос


 
 
180Ден