Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 Кошничка
 
 
 
Мерло Барик
 
 
 
 

Мерло Барик

 

Мерло со мистично темно рубин боја и изразена глицеролска густина. Раскошно, повикувачко буке од ароми на згмечени вишни и боровници и компот од брусница со дискретен мирис на печени костени. Полно, развиено тело со заокружени меки танини и изразена свежина следена од силен овошно – зачински вкус кој трае долго и инспирира.

Зреено 12 месеци во нови дабови буриња

Вид Црвено суво

Сорта Мерло

Име Мерло Барик 0,75


Берба 2018

Алкохол 15 %

Серија 2000 шишиња


Винарија Винарија Картал


 
 
950Ден