Share on Facebook
 
 
 
Share on Twitter
 
 
 
Share on Google Plus
 
 
 
Share on Pinterest
 
 
 
 
 Кошничка
 
 
 
Темјаника Stellar 0,75l
 
 
 
 

Темјаника Stellar 0,75l

 

Нефилтрирано суво бело вино од сортата Темјаника, берено навечер, 3 месеци одлежано на фин талог. Овој начин на производство помага во зачувување и концентрирање на аромите и вкусовите во виното. Берењето навечер резултира со поголема комплексност на аромите, свежина и траење на вкусот.

Вид: Суво бело вино
Сорта: Темјаника
Берба: 2019
Алкохол: 12,6 %
Стил: Суво вино
Винарија: Винарија Ерос


 
 
250Ден